STOVYKLAVO PRADINUKAI

Birželio 12-16 d. vyko vaikų vasaros poilsio stovykla pradinių klasių mokiniams (I pamaina). Programą „Auk ir pažink“ su 17 vaikų šiemet įgyvendino mokytojos Ina Raubienė ir Diana Baužaitė-Mikužienė.

Visų penkių dienų išvykų metu vaikai daug pamatė, sužinojo ir patyrė:

  • Ventės Rago ornitologijos stotyje stebėjo paukščių gaudykles, susipažino su paukščių rūšimis, su jų žiedavimo ypatumais, patyrė, ką reiškia palaikyti paukštelį rankoje ir paleisti jį į laisvę, nepraleido progos užkopti į švyturį ir pasigėrėti atsiveriančiu vaizdu.
  • Aplankė Švėkšnos miestelį, susipažino su bažnyčia, parku, dvaru, smagiai eksperimentuodami dalyvavo keramikos edukacijoje. Užsiėmimas vaikams leido pažinti, kokias subtilias galybes gali atverti molio gniužulėlis, o pats lipdymo procesas išlaisvino vaikų fantazijas, skatino kūrybiškumą, lavino erdvinį pojūtį, pastabumą, suteikė daug gražių  ir džiaugsmingų akimirkų.
  • Vilkyškių laisvalaikio ir pramogų erdvėje „Istorijos inkubatorius“. Patyriminėse veiklose mokiniai domėjosi Prūsijos karalyste, Mažosios Lietuvos istorija, susipažino su šio krašto žymiais objektais ir žmonėmis, aplankė Raganų eglę ir Rambyno kalną. Veiklos sužavėjo vaikus ir suteikė atradimo džiaugsmą, sužinant paprastus, bet neįtikėtinus istorinius faktus.
  •      Šilutės viešojoje F. Bajoraičio bibliotekoje dalyvavo kūrybinėje edukacijoje „Rašiklio 3D galimybės meninėje saviraiškoje“. Užsiėmimą sudarė dvi dalys: literatūrinė viktorina ir kūrybinė dalis. Vaikai susipažino ir išmoko naudoti 3D rašiklį, kai vietoj rašalo naudojamas plastikinis siūlas ir sukuriamas trimatis daiktą. Taip pat kiekvienas dalyvis savarankiškai įveikė Lazerių kambario labirintus. Teko pereiti kliūtis nekliudžius lazerių. Panaudojant šiuolaikines IT vaikai lengviau įsisąmonino pateiktą informaciją, gilino skaitmeninę kompetenciją, su naujais iššūkiais, patirtimis ir atradimais puikiai praleido laiką.
  • Tikras sujudimas paskutinę dieną – sporto diena ir stovyklos veiklų refleksija. Šios dienos veiklos kryptys – padėti mokiniams suvokti fizinio aktyvumo, sveikos gyvensenos naudą sveikatai bei priminti taisykles, kaip elgtis  prie vandens telkinių. Ypač puikus praktinis užsiėmimas „Mokausi plaukti“ užsiėmimas, vykęs Šilutės baseine. Visą pusdienį mokiniai užsiėmė aktyvia ir įvairia sportine veikla. Sportinis azartas buvo žymiai svarbiau už laimėjimus. Visi mokiniai gavo padėkas ir prisiminimo dovanėles.

Stovyklos veikla – labai įvairi. Reflektuojant paaiškėjo, jog tikslas, kad stovyklautojai patirtų kuo spalvingesnių įspūdžių ir įgytų kuo įvairesnių patirčių, pasiektas.