VISKAS (IR DAR DAUGIAU!) APIE DUONĄ…

Birželio 12-16 dienomis 5-10 klasių mokiniams vyko trys praktinių studijų dienos tema „Duonos kelias“.

Kasdien valgydami duoną kaip įprastą produktą, retai pagalvojame, kokia jos atsiradimo istorija, kokių rūšių duona vartojama kitose pasaulio šalyse, kaip ir iš ko duona kepama ir daug panašių dalykų. Prie duonos temos prieita per visus mokomuosius dalykus. Mokiniai domėjosi, rinko informaciją ir ją apibendrino, matavo, skaičiavo, lėkė į parduotuvę, lygino kainas, išbandė receptus, piešė, dainavo, vaidino, kūrė reklamą…

Paskutinę dieną mokykla kvepėjo raugu ir kepama duona, buvo pinami vainikai iš javų ir lauko gėlių, mokomasi liaudies žaidimų, aidėjo muzika ir kuriamo spektaklio šurmulys. Nuotaikingas veiklų pristatymas baigėsi pačių keptos duonos ragavimu.

Praktinių studijų dienos ugdo įvairias kompetencijas, gerina ir vaikų, ir mokytojų komandinio darbo įgūdžius, bendravimą mišriose grupėse. Džiugu, kad vis daugiau mokinių moka drąsiai ir aiškiai, net pajuokaudami pristatyti veiklas ir reflektuoti.