Išvykos

Gruodžio 7 d. 9-10 kl. mokiniai, lydimi PIT koordinatorės Aldonos Rauktienės, lankėsi Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardoje ir Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro Juknaičių skyriuje.

Viešnagės pas pasieniečius metu mokiniai apžiūrėjo moderniai rekonstruotas užkardos patalpas, pamatė, kaip ir su kokia technika yra saugoma siena su Rusija, susipažino su užkardos veikla, žiūrėjo tą veiklą pristatantį filmuką, sužinojo apie galimybes įgyti pasieniečio profesiją, Mokiniai domėjosi VSAT transporto priemonėmis (termovizoriumi, sienos apsaugai naudojamais laivais), pasieniečių ginklais. Susitikimo pabaigoje stebėjo kinologo ir jo augintinio parengtą programėlę, kaip sulaikomas pažeidėjas.

Tęsdami susipažinimą su įvairiomis profesijomis mokiniai užsuko į Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro Juknaičių skyrių. Šioje profesinio ugdymo įstaigoje labiausiai pasisekė merginoms, nes ten higieninės kosmetikos besimokančios mokinės darė joms makiažą, pasakojo apie makiažo subtilybes. Vaikinus domino žirgininko profesija, stojimo bei mokymosi sąlygos.