BIOLOGIJOS PAMOKA – GAMTOJE

Gegužės 4 dieną penktokai ir septintokai dalyvavo kitoje aplinkoje organizuotoje biologijos pamokoje ,,Paukščiai mūsų gyvenime“. Pamoka vyko Ventės rago ornitologinėje stotyje. Jos metu stoties vedėjas Vytautas Jusys parodė vienas didžiausių paukščių gaudyklių pasaulyje, papasakojo, kad į jas pakliūva ne tik paukščiai, bet ir smulkesni žinduoliai (šeškai, lapės, barsukai, šikšnosparniai ir kt.). Jis pasidžiaugė, kad yra sužiedavęs daugiausia paukščių pasaulyje, parodė, kaip jie žieduojami, paaiškino, kodėl tai yra daroma. Vaikai sužinojo, kad yra žieduojami ne tik paukščiai, bet ir vabzdžiai (pvz., laumžirgiai), kurie taip pat migruoja.

Mokiniai apžiūrėjo muziejaus ekspoziciją, kur pamatė daug įdomių paukščių ir negalėjo patikėti, kad tokios rūšys gyvena ir Lietuvoje. Po to, dalyvaudami žaidime ,,Koks tai paukštis“, galėjo pasitikrinti įgytas žinias: reikėjo iš nuotraukos ar garso atpažinti paukščių rūšį.

Pakeliui namo vaikai su mokytoju Rolandu Mažeika užsuko į Aukštumalos aukštapelkę, susipažino su pelkių svarba gamtai ir žmogui, pelkėdaros procesais, sužinojo, kokių augalų ir gyvūnų ten galima pamatyti.