Mano augintinis

Usėnų pagrindinės mokyklos priešmokyklinės grupės auklėtiniai, pradinių klasių mokiniai bei jų mokytojos aktyviai dalyvavo renginyje ,,Mano augintinis“. Renginys buvo skirta Pasaulinei gyvūnų globos dienai paminėti.

Kiekvieną savaitės dieną vyko įvairūs renginiai: mokiniai noriai piešė savo numylėtinių portretus ir surengė parodėlę. Trečiokai ir ketvirtokai dalyvavo rašinių konkurse. Jų užrašytas mintis galėjo perskaityti visi, kas tik norėjo. Gilius apmąstymus vaikams sukėlė benamio šunelio laiško „Tik mylėk mane tokį, koks esu, ir aš tau atiduosiu savo širdį…“ skaitymas ir aptarimas. Daug smagių ir džiugių akimirkų paliko animaciniai filmukai apie gyvūnėlius.

Penktadienį buvo surengta augintinių paroda. Čia buvo galima sutikti įvairiausių gyvūnų. Kiekvienas šeimininkas, pristatydamas savo numylėtinį, stengėsi atskleisti jo charakterį, būdą, pomėgius. Dauguma mokinių norėjo padėkoti savo augintiniams už meilę ir dėmesį, kuriais jie su mumis dalijasi kiekvieną dieną. Renginyje dalyvavo gausus būrys vaikų tėvų bei senelių, kurie padėjo pristatyti gyvūnėlius.
Informavo Jūratė Mockuvienė